en / gr / de / fr

Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος ενώνεται με την υπόλοιπη Ελλάδα από τις γέφυρες του Ισθμού και του Ρίου (που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κρεμαστές γέφυρες του κόσμου και εγκαινιάστηκε το 2005). Στην Πελοπόννησο θα συναντήσετε τοπογεωγραφική ποικιλία, πολλά διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ, έθιμα και παραδόσεις. Υπάρχουν δε πάρα πολλά αξιοθέατα, ιστορικοί και πολιτιστικοί τόποι, παραλίες, βουνά, σπήλαια, λίμνες και αρχαιολογικοί χώροι που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

Τι αξίζει να επισκεφθείτε στην Πελοπόννησο:

Μυκήνες

Οι Μυκήνες αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Αυτή η μυθική πόλη του Βασιλιά Αγαμέμνονα αποτέλεσε το σκηνικό για πολλές από τις κλασικές Ελληνικές τραγωδίες, όπως και την απαρχή του Τρωικού Πολέμου. Στον χώρο αυτό υπάρχουν ερείπια εξαιρετικής σημασίας, όπως η προϊστορική Ακρόπολη με τα Κυκλώπεια Τείχη και το Λιοντάρι στις Βόρειες Πύλες, τα Μυκηναϊκά σπίτια, οι τάφοι των Ατρειδών και φυσικά ο τάφος του Αγαμέμνονα. Όμως το πιο διάσημα εύρημα είναι σίγουρα η χρυσή νεκρική μάσκα του Αγαμέμνονα, που βρέθηκε μέσα στον τάφο του, και εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Οι Μυκήνες απέχουν 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Κορίνθου, στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Άργους.

Ανοιχτό: Καθημερινά 08.00-19.00 (καλοκαίρι), 08.30-17.00 (χειμώνας).

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, αλλά και ακουστικής, αφού ακόμα και ο ελάχιστος θόρυβος στη σκηνή ακούγεται μέχρι και στην τελευταία σειρά καθισμάτων. Το Φεστιβάλ Επιδαύρου με εκπληκτικές παραστάσεις προσελκύει εκατομμύρια κόσμου –διασήμου και μη- κάθε καλοκαίρι, από κάθε γωνιά της γης. Το Θέατρο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη του Ναυπλίου.

Αρχαία Ολυμπία

Η μυθική γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Εν μέσω ενός εντυπωσιακού αρχαίου σταδίου λαμβάνει χώρα η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας κάθε 4 χρόνια, για να μεταφερθεί στα πέρατα της γης. Στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας θα δείτε εκτός άλλων, καταπληκτικά γλυπτά από τον Ναό του Δία (που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός, μετά τον Παρθενώνα), αντίγραφο του διάσημου Ερμή του Πραξιτέλη, όπως και το άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου.

Μυστράς

Η Καστροπολιτεία του Μυστρά έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Τα ερείπια της Βυζαντινής Καστροπολιτείας-φάντασμα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το Κάστρο βρίσκεται στην κορφή του λόφου, υπό το επιβλητικό βλέμμα του Ταϋγέτου. Η πολιτεία δημιουργήθηκε το 1249 από τον Γουλιέλμο τον Βιλαρδουίνο. Στην Άνω Πολιτεία βρίσκεται το Παλάτι των Δεσποτών, που είναι μοναδικό δείγμα Βυζαντινού κοσμικού κτίσματος. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται τα ερείπια της Αγίας Σοφίας, που ήταν η εκκλησία του παλατιού. Στον Καθεδρικό, που χτίστηκε το 1291 και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο, έλαβε χώρα η τελετή στέψης του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Η παλαιότερη εκκλησία του Μυστρά είναι ο Άγιος Θεόδωρος, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Το Μοναστήρι της Παντάνασσας είναι το μοναδικό κτίσμα που κατοικείται σήμερα, από καλόγριες που ζουν εκεί και δημιουργούν πραγματικά αριστουργήματα χειροτεχνίας.

Ανοιχτά: Μάιος – Οκτώβριος καθημερινά 08.00-19.00
Νοέμβριος – Απρίλιος: καθημερινά 08.00-15.00.
Τηλ.: 27310-93377

Άργος

Στο Άργος υπάρχει αξιόλογος αρχαιολογικός χώρος, καθώς και το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετά από την απελευθέρωση της χώρας από τον Τουρκικό ζυγό.

Τίρυνθα (5 χιλιόμετρα βορείως του Ναυπλίου) – εντυπωσιακό κάστρο, που είχε κατοικηθεί ήδη από τους νεολιθικούς χρόνους. Πανοραμικές απόψεις.

Ανοιχτό: Μάιο – Οκτώβριο καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα & Νοέμβριο - Απρίλιο από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Τα ερείπια της Αρχαίας Ασίνης βρίσκονται 12 χιλιόμετρα νοτίως του Ναυπλίου και 3 χιλιόμετρα νοτίως της σημερινής πόλης της Ασίνης. Πάνω ακριβώς από την χρυσή αμμουδιά βρίσκεται ένας προϊστορικός οικισμός, τάφοι βασιλέων, μια ακρόπολη και ένα νεκροταφείο.

scrolldown scrollup

Εκδρομές, Μουσεία
& αξιοθέατα
Εκδρομές, Μουσεία
& αξιοθέατα
Συναυλίες, Εκθέσεις
& άλλα
Ειδικά πακέτα & άλλα